Hackathon Pravilnik

Uvod

Hackathon “My Smart City” organizira ZADRA NOVA s partnerima (Grad Zadar i Impaddo d.o.o.), a u sklopu projekta CODE s ciljem poticanja i razvoja suradnje s mladim talentima u razvoju novih rješenja u sektoru IT-ija. Hackathon će se održati u Kazalište lutaka Zadar, Sokolska ul. 1, 23000, Zadar od četvrtka, 11. listopada od 10.00 sati do petka 12. listopada 2018. godine u 10.00 sati.

Hackathon je maratonsko natjecanje u kojem timovi rade na inovativnim rješenjima prema zadanoj i odabranoj temi bilo to u obliku mobilnih aplikacija/web stranica ili u obliku razvoja koncepta ideje. Hackathon traje 24 sata te je predviđen da bude na dvije razine: početni i napredni hackathon.

Zadane teme za Hackathon, kako za početni tako i za napredni, su tajne te će biti objavljene na sam dan početka hackathon natjecanja.

Besplatni Wi-Fi, struja, hrana i piće bit će osigurani svima. Sudionici trebaju ponijeti sa sobom svoje vlastite uređaje (laptop, mobitel, tablet). Sva tehnička pitanja kao i podrška tijekom trajanja hackathona osigurna je od strane organizatora. Na hackathon natjecanju osigurana su tri mentora. Jedan mentor je predviđen za početnike, drugi mentor je predviđen za napredne dok treći mentor je potpora. Svi mentori, kao i cijelo osoblje stoje na raspolaganju u trajanju 24 sata, prema njihovom rasporedu.

Pravila sudjelovanja

Hackathon je otvoren za programere, dizajnere i kreativce, bez obzira na njihove profesionalne kvalifikacije. Sudjelovati mogu pojedinici i timovi koji se sastoje od 1 do 5 ljudi unutar jednog tima. Zaposlenici i suradnici organizatora, partnera i sponzora ne mogu u sudjelovati u hackathonu.

Sudjelovanje na hackathonu se ne naplaćuje. Svi sudionici na Hackathonu moraju se pojedinačno ili u timu registrirati za hackathon do 3.10.2018. godine na službenoj stranici događaja www.mysmartcityzadar.com. Registracijom sudionici prihvaćaju ove Uvjete. Mjenjanje timova nije dopušteno. Sudionici događanja dužni su raditi na inovativnim rješenjima prema zadatku koji će im biti prezentiran na početku događanja.

Odabir pobjednika

Organizator imenuje Odbor za odabir najboljeg tima. Svi sudionici će Odboru predstaviti svoje rješenje nakon čega će se izabrati pobjednik. Izbor pobjednika, Odbor će provesti temeljem sljedećih kriterija i ocjenjivanja bodovima od 1 do 10:,

(i) Inovativnost
(ii) Strateško razmišljanje
(iii) Praktična provedba
(iv) Prezentacija

Rješenje koje ostvari najveći ukupni rezultat bodovanja osvojit će nagradu.

Odbor za odabir izbor najboljeg tima provodit će 12.10.2018 od 15:00 do 16:00.

Da bi prijavljeni timovi sudjelovali u odabiru svoja rješenja moraju predstaviti Odboru za odabir 12.10. na konferenciji u programom predviđenom terminu.

Sudionici i timovi moraju biti dostupni za vrijeme bodovanja, kako bi pokazali svoja rješenja. Sudac može zamijeniti ili ukloniti natjecatelje ukoliko se utvrdi sukob interesa. Rješenja moraju biti rezultat Hackatona te u svakom pogledu orginalna, novo stvorena. Uvjete određuje organizator po vlastitom nahođenju, te zadržava pravo diskvalifikacije svih koji se ne prodržavaju istih.

Nagrade

Svaki sudionik hackathona dobit će promotivni paket (promo materijali).

Nagrade se dodjeljuju na sljedeći način:

Tim početnog hackathona čije rješenje osvoji prvo mjesto (najviše bodova od strane Odbora), osvojiti će novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kn.

Tim naprednog hackathona čije rješenje osvoji prvo mjesto (najviše bodova od strane Odbora), osvojiti će novčanu nagradu u iznosu od 30.000 kn.

Ako je u trenutku objave pobjednika sam pobjednik ili tim nedostupan, a da prije toga nije obavijestio organizatora o svojoj odsutnosti nagrada i pravo na nagradu se mogu prenijeti na sljedećeg sudionika ili tim koji je sljedeći u nizu po bodovanju. “Nedostupni” pobjednik gubi prava na nagradu zbog nemogućnosti uručenja, te kao takav se odriče svih daljnjih potraživanja istih.

Publicitet

Prijavom na hackathon sudionik prihvaća korištenje svoga imena, fotografije i sličnih podataka za oglašavanje i promidžbu.

Odšteta

Ovim putem se sudionik se odriče bilo kakve odštete ili naknade, te izjavljuje da organizator te bilo koje povezano društvo ili partner nisu odgovorni za moguće štete ili ozljede nastale sudjelovanjem na Hackatonu.

Generalno

Organizator i sponzori pridržavaju pravo, prema vlastitom nahođenju, otkazati, izmijeniti Hackathon u cijelosti ili djelomično, u slučaju prijevare, tehničkih ili drugih poteškoća ili ako je integracija Hackathona ugrožena, bez daljnje odgovornosti prema sudioniku. Organizator i sponzori zadržavaju pravo diskvalificirati bilo kojeg sudionika prema vlastitom nahođenju. Svi sporovi će se nastojati riješiti mirnim putem no ukoliko to nije moguće ovim odredbama se određuje nadležnost suda u Zadru.

Razno

Nakon završetka hackathona sve aplikacije ostaju u vlasništvu timova koji su ih kreirali te organizatori i partneri nemaju pravo koristiti prezentirana idejna rješenja u tom formatu i obliku bez suglasnosti tima koji je idejno rješenje osmislio i kreirao. Sudionici neće predati bilo kakve uvredljive, neistinite ili neukusne sadržaje. Svaki sudionik dalje izjavljuje i jamči da je njegov ili njezin rad nije ranije objavljen i nije osvojio prethodne nagrade s istim. Sudionici ovlaščuju organizatore da snimke i slike se mogu koristit za svrhu publiciteta ili promotivnih aktivnosti u bilo kojem obliku ili mediju. Sudionici neće držati organizatore i njihove partnere odgovornim za bilo kakav gubitak ili štetu koja se može dogoditi njima ili njihovoj imovini. Organizatori i njihovi partneri nisu odgovorni za rješavanje bilo kakvih sporova između članova tima.

Web stranica code.zadar.io koristi kolačiće. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu, dajete suglasnost na korištenje kolačića. Informacije o kolačićima i kako ih možete onemogućiti potražite u našim pravilima o privatnosti.